F.A.Q.


Hier vindt u antwoorden op de veelgestelde vragen. Als uw vraag hier niet is, neem gewoon contact met ons op!

Wat is het verschil tussen een numerieke afdruk en een offset afdruk?

Numerieke afdruk wordt gebruikt voor kleine hoeveelheden of voor snelle afdrukken. De afdrukkwaliteit is vergelijkbaar aan die van een offset afdruk. Het papier is een beetje anders. We moeten papiersoorten gebruiken die aangepast zijn aan elk afdruktype (numeriek of offset).

De offset afdruk wordt gebruikt voor grotere hoeveelheden. Dit afdruktype biedt heel lage prijzen voor grote hoeveelheden. Offset afdrukken zijn niet mogelijk voor kleine hoeveelheden want de kosten in dit geval zijn dan veel te hoog. In offset kost de eerste afdruk inderdaad het meest. Daarom zijn de kleine hoeveelheden enkel mogelijk in numerieke afdruk. In dit geval is de prijs per pagina min of meer constant.


Kunt u mijn bestanden aanpassen?

Onze gratis verificatie van uw bestanden kan tot sommige aanpassingen leiden. Deze aanpassingen betreffen alleen de afloop, het formaat, het bestandtype. Wenst u andere aanpassingen, zoals een tekstverandering, dan neem contact met ons op zodat een designer op uw vragen kan antwoorden.

Waarom moet ik u een bestand met afloop aanleveren?

Al zijn onze machines heel accuraat, is het beter dat u uw bestand met een afloop van 2 mm aanlevert, om een perfect gesneden document te krijgen. Zonder afloop kan een witte rand (papierkleur) inderdaad verschijnen na het snijden.

Wat moet ik doen als ik een kader rondom mijn bestand wil?

 

Als u een kader rondom uw bestand wil hebben, raden we u aan om een dikte van minimum 1cm te gebruiken. Een te dunne kader zou na het snijden kunnen verdwijnen.


Is het mogelijk om vóór de definitieve afdruk een sample te verkrijgen?

Helaas is het voor ons onmogelijk om maar één exemplaar te printen. Het eerste blad kost inderdaad het meest. Als u toch een overzicht van onze drukpapieren wenst, vraag dan onze gratis samples!


Wanneer krijg ik mijn bestelling?

Onze termijnen variëren naargelang het bestand- en afdruktype (numeriek of offset). De productie- en leveringstermijnen zijn meestal van 2 werkdagen voor de numerieke afdrukken en van 5 werkdagen voor de offset afdrukken.